www.CLICK4CRETE.gr

 


Με ασφαλιστικά μέτρα προσανατολίζονται να στραφούν κατά της κατασκευάστριας εταιρείας του αεροδρομίου Καστελίου, οι κάτοικοι του Σκλαβεροχώριου, που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια βιβλική καταστροφή μετά τις καταιγιστικές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.


Το κλίμα στο χωριό του Δήμου Μινώα είναι βαρύ, καθώς οι κάτοικοι του δείχνουν με το δάκτυλο την κατασκευάστρια εταιρεία ως υπεύθυνη. Όπως τονίζουν αυτή τη στιγμή, εκτελούνται μια σειρά από επεμβατικά έργα που αλλάζουν τη γεωγραφία της περιοχής χωρίς να έχουν γίνει οι αναγκαίες αντιπλημμυρικές μελέτες, ώστε να γίνεται μια σωστή διαχείριση των ομβρίων


Για την ακρίβεια σε αυτή τη φάση βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του μεγάλου αυτοκινητόδρομου που θα ενώσει το αεροδρόμιο Καστελλίου με το Βόρειο Οδικό Άξονα.


Ωστόσο, στο πλαίσιο των εργασιών που εξελίσσονται έχει γίνει αποψίλωση δέντρων, έχουν μπαζωθεί διάφορα σημεία της περιοχής που έδιναν έξοδο στην ομαλή ροή των νερών, γεγονός που όπως τονίζουν οι κάτοικοι πρέπει να αποδοθεί στην εταιρεία ως ευθύνη για τους κινδύνους της δημόσιας ασφάλειας που πυροδοτεί η διαχείριση αυτή.


Το κλίμα των αντιδράσεων εισέπραξε χθες ο δήμαρχος Μινώα Μανόλης Φραγκάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για τις προθέσεις των κατοίκων της περιοχής και δήλωσε αλληλέγγυος στο πλευρό τους, για να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι.


Όπως τονίζει ο κ. Φραγκάκης με δηλώσεις του στην «Π» δεν μας έφταναν οι πλημμύρες, είμαστε αντιμέτωποι και με τα παρελκόμενα του κοροναϊού, όπου εάν επιβεβαιωθεί και τέταρτο κρούσμα πρέπει να κλείσει.


Μέχρι στιγμής, από τους ελέγχους που έχουν γίνει δεν προκύπτει τέτοιο ζήτημα, και όλος ο δημοτικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να παραχθεί κάθε δυνατή βοήθεια, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα των σφοδρών βροχοπτώσεων.


Ήδη, έχουμε καταθέσει στην Περιφέρεια Κρήτης αίτημα να κηρυχθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται στην περιοχή και ο περιφερειάρχης, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να δει από πρώτο χέρι τις ζημιές που έχουν προκληθεί στην περιοχή.


Μάλιστα, για το σκοπό αυτό βρίσκεται ήδη στον δρόμο, επιτροπή μηχανικών, η οποία σαρρώνει τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να καταγράψει τις ζημιές και να αποτιμήσει τον όγκο των προβλημάτων που εντοπίζονται. Όλος ο μηχανισμός του δήμου είναι σε 24ωρη επιφυλακή, καθώς οι ποσότητες των νερών που έχει δεχτεί η περιοχή είναι τεράστιες.


Είναι ενδεικτικό  ότι μόνο η Κασταμονίτσα μέσα σε ένα τρίωρο δέχτηκε 270 χιλιοστά βροχής… Και έπεται συνέχεια, καθώς το κύμα των βροχοπτώσεων δεν πρόκειται να ανακοπεί πριν την Τετάρτη, που ο δήμος θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να κρατήσει όρθια την περιοχή μπροστά στη νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη