Αλάσκα: Δεν θα ξαναδούν τον ήλιο για δύο μήνες οι κάτοικοι της μικρής πόλης Ούτκιαγκβικ - click4crete

Τελευταία άρθρα

            click4crete

Το Blog της Κρήτης

Iraklion Hotel
Οικονομικό ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου τηλ.κρατήσεσων 2810 281881

Post Top Ad

ΗΡΑΚΛΕΙΟ INFO POINT
ΟΛΑ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Post Top Ad

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

Αλάσκα: Δεν θα ξαναδούν τον ήλιο για δύο μήνες οι κάτοικοι της μικρής πόλης Ούτκιαγκβικ

 


Στο σκοτάδι της «πολικής νυχτάς» βυθίστηκε η πόλη των 4.000 κατοίκων Ούτκιαγκβικ στην Αλάσκα πριν από λίγες μέρες, στο οποίο θα παραμείνει έως τις 22 Ιανουαρίου.Πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο, σύμφωνα με τους ειδικούς, στις περιοχές που βρίσκονται βόρεια του Αρκτικού Κύκλου. 


Το φαινόμενο υποδέχεται πρώτη η πόλη Ούτκιαγκβικ και ακολουθούν οι πόλεις Κάκτοβικ, Πόιντ Χόουπ και Ανάκτουβουκ Πας, και συβαίνει λόγω της κλίσης του άξονα της Γης στο σημείο. «Αυτή η κλίση σημαίνει ότι κανένας από τους δίσκους του Ήλιου δεν είναι ορατός πάνω από τον ορίζοντα», εξηγεί η μετεωρολόγος του CNN, Άλιστον Τσίνκαρ.


Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η πόλη θα είναι εντελώς σκοτεινή. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας θα υπάρχει ένα διακριτικό φως που είναι γνωστό ως «αστικό λυκόφως».


«Σκεφτείτε πώς μοιάζει ο ουρανός λίγο πριν την ανατολή ή αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα», πρόσθεσε η μετεωρολόγος «Αυτό θα βλέπουν για αρκετές ώρες την ημέρα οι κάτοικοι, ώσπου ο Ήλιος να επιστρέψει επίσημα ξανά».


Αξίζει να σημειωθεί πως το καλοκαίρι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, με το φαινόμενο της «πολικής ημέρας», όπου επί 24ωρου υπάρχει ηλιακό φως.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Post Top Ad