www.CLICK4CRETE.gr

 


Οι λέξεις «φίδι» και «χαλάρωση» σπάνια εμφανίζονται μαζί στην ίδια πρόταση. Κι αυτό επειδή τα συναισθήματα που έχουμε συσχετίσει οι περισσότεροι με την παρουσία των ερπετών είναι συνήθως τρόμος, φόβος ή (στην καλύτερη περίπτωση) μια ελαφριά αποστροφή.


Ένα σπα στο Κάιρο όμως φιλοδοξεί να αλλάξει αυτήν την εικόνα που έχουμε για τα φίδια ως κάτι... αγχωτικό, επιστρατεύοντάς τα ώστε να συμβάλλουν στην απομάκρυνση της έντασης απο το ανθρώπινο σώμα. Σύμφωνα με το Reuters, η νέα υπηρεσία μασάζ που λάνσαρε το εν λόγω σπα περιλαμβάνει φίδια που έρπονται στις πλάτες και τα πρόσωπα των πελατών, οι οποίοι ζητούν ανακούφιση από το στρες ή τον πόνο.



Πρώτα το σώμα των πελατών αλείφεται με ειδικό λάδι. Έπειτα, οι υπάλληλοι του σπα χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό από πύθωνες και άλλα 28 είδη μη δηλητηριωδών φιδιών, σε μια συνεδρία που κρατά περίπου 30 χαλαρωτικά (ή αγωνιώδη, εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς) λεπτά.


Ιδού η «ετυμηγορία» ενός από του πελάτες του σπα, του Ντίαα Ζέιν, για την αποτελεσματικότητα της πρωτότυπης μεθόδου. «Αφού έβαλαν τα φίδια στην πλάτη μου ένιωσα μια αίσθηση ανακούφισης και αναζωογόνησης. Αρχικά ήμουν νευρικός και φοβόμουν να έχω φίδια να έρπονται στο κορμί μου, όμως ο φόβος και το στρες μειώθηκαν και η συνεδρία μου προσέφερε χαλάρωση και ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης».


Ο ιδιοκτήτης του σπα ισχυρίζεται ότι τα μασάζ με φίδια προσφέρουν «αποδεδειγμένα» ανακούφιση από τον πόνο σε μυς και αρθρώσεις, βελτιώνοντας παράλληλα την κυκλοφορία του αίματος και απελευθερώνοντας ενδορφίνες. Σίγουρα όμως δεν ενδείκνυνται για όσους φοβούνται τα συγκεκριμένα ζώα, αφού αντί για χαλαρωμένοι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να φύγουν από το σπα με τα νεύρα... τσατάλια.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη