www.CLICK4CRETE.gr



 Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα


Στη φυλακή Τρίπολης μεταφέρεται ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ με σκληρή ανακοίνωση  απαντά ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, στην απόφαση του Εισαγγελέα να προφυλακίσει τον πελάτη του, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροήν.  


Ο Λιγνάδης άκουσε την απόφαση που τον έστειλε στην φυλακή λίγο πριν οι δείκτες του ρολογιού δείξουν 2 ξημερώματα Παρασκευής.


 Ανακρίτρια και εισαγγελέας με απόφασή τους έκριναν προσωρινά κρατούμενο τον σκηνοθέτη για το αδίκημα, σε βαθμό κακουργήματος, του βιασμού κατά συρροή. Ο κατηγορούμενος εξερχόμενος από το γραφείο της ανακρίτριας, μετά το τέλος της απολογίας του, δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους και αποχώρησε αμίλητος.


Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατάθετε στην ανακρίτρια για περισσότερες από τέσσερις ώρες, για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Υπέβαλλε μάλιστα απολογητικό υπόμνημα με το οποίο αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών σε βάρος του. Μάλιστα, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα στην Ευελπίδων μετέβησαν η ηθοποιός Ελένη Κούρκουλα και ο πρώην σύζυγός της Διονύσης Παναγιωτάκης, που έχουν προταθεί ως μάρτυρες από τον κατηγορούμενο. Και οι δυο κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν το άλλοθι που παρουσίασε ο Δ. Λιγνάδης, ότι δηλαδή ήταν φιλοξενούμενός τους στην Ιθάκη την περίοδο που καταγγέλλεται ότι βίασε έναν από τους μηνυτές του.

Με το υπόμνημα ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως βάλλεται μέσω μιας κατασκευασμένης υπόθεσης που στόχο έχει την ηθική του εξόντωση.


Όπως ισχυρίζεται αιτία είναι η αντιπαράθεση που έχει εδώ και χρόνια με τη διοίκηση του ΣΕΗ «για τον τρόπο που διαχειρίζονται το σωματείο και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα».


Ο σκηνοθέτης αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του και υποστήριξε ότι «ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό- σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική - σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο, οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».


Ακόμη ο Λιγνάδης υποστήριξε στο υπόμνημά του: «Σκοπός τους αρχικά ήταν η ηθική εξόντωσή μου δια του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στη (όπως είχε συμβεί και με την καταγγελία της Μπεκατώρου κατά του αντιπροέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αφού η μεν καταγγελία αρχειοθετήθηκε λόγω παραγραφής ο δε καταγγελθείς καταστράφηκε εξαιτίας της καταγγελίας) και για το λόγο αυτό δεν εμφάνισαν από την αρχή ενώπιον των αστυνομικών ή εισαγγελικών αρχών τα δυο πρόσωπα που σήμερα φέρονται ως αλλά ο Β.Κ. επέλεξε να δώσει συνέντευξη στην Ελεονόρα Μελέτη τη 17η Φεβρουαρίου του 2021».


Ακολούθως, ο Λιγνάδης προσπάθησε να αντικρούσει τις κατηγορίες των δύο ανήλικων κατά τον χρόνο τέλεσης των καταγγελλόμενων πράξεων, μηνυτών του.«Βρήκαν δυο ανήθικους και αδίστακτους ανθρώπους και έφτιαξαν δυο ιστορίες μια τον Αύγουστο του 2010 και μια τον Αύγουστο του 2015». Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν βρίσκονταν στους χρόνους αυτούς στα σημεία όπου οι μηνυτές αναφέρουν ότι βιάσθηκαν από εκείνον.


Προσφυγή Κούγια μετά την απόφαση για την προφυλάκιση Λιγνάδη



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη